Translate

Followers

EZ Q

Jumaat, 26 Disember 2008

Blog Hina Nabi SAW : Apa Tindakan kita ??-Malaysiakini

assalamualaikum ..
semasa saya sedang melayari laman -laman blog yang terdapat di alam maya ini saya telah menerima SMS daripada rakan saya supaya melayari satu laman blog yang dikatakan memang menghina Nabi Muhammad SAW. Rasa saya laman blog ini direka khas untuk menghina nabi dengan memaparkan beberapa gambar dan ilustrasi lukisan yang tampak jelas menghina islam dan Nabi SAW.
saya terus menghubungi rakan saya dan bertanyakan mengenai hal ini dan kami bercadang untuk membuat laporan polis terhadap laman blog ini.jika anda tak puas hati dan ingin melihat sendiri penghinaan yang dilakukan klik laman ini
nak dikatakan tak berilmu mustahil tapi ini adalah satu penghinaan yang kita tak boleh terima dan penulis blog ini patut menerima tindakan yang sewajarnya.

5 ulasan:

kekwa66 berkata...

Ini dah melampau ni...perempuan tu...betul ke tu gambar dia...khir toyo dah tau tu..tengok apa tindakan dia!!
Kalau betul lah gadis melayu tu blogger yg menghina nabi...tolong selamatkan lah dia!!

Raja Budak Lestari berkata...

Saya baru terima maklumat dari detro...matlumat yang diterima seperti berikut...


dethro telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Blog yang cuba bermain api!! " anda:

askum.. dh tgk dh blog tu..
mmg mlmpau..
psl no tpon tu, aku da cek..
no tpon utk kdai kete.. ni detail..

Auto Bavaria -- Glenmarie
[showroom/services]
3A Persiaran Kerjaya, Seksyen U1, Glenmarie
40150 Shah Alam
Selangor, Malaysia

Tel : 03-5566 3800
Fax : 03-5566 3908

Topengperak_Xinwugi® berkata...

ddee2005 has left a new comment on your post "PERHATIAN UNTUK SEMUA BLOGGERS!!! - malaysiakini":

memang sah bukan adibah punya kerja, saya dah call majikan dia auto bavaria dan sahkan, budak ni dianiaya, orang tu hantar kad deepavali siap print gambar dia hantar pada branch auto bavaria, persatuan india dan client india dengan ucapan wishing u and ur paria family a happy deepavali. then hantar kad sama to many clients kata they all menang lucky draw bmw.

dia buat account adibah44@gmail.com and facebook adibah ahmad. account adibahsunyi at friendster dah kena block sebab dia dah buat police report dekat 4 kali. report to mcmc pun dah buat, tapi still no aciton taken yet sebab tak boleh trace.

persoalannya adakah orang yang buat kerja ni nak attack dia atau company dia? tapi perlakuan orang ni dah terlalu melampau. pada sesiapa yang boleh help trace, please help adibah ahmad, mari kita buat polis report atas penyamar ni, ntah apa lak dia buat comes chinese new year and awal muharam nanti...

Ibnu Mohyeddin berkata...

harap semua bloggers dan cyborg semua dapat ambil critical action terhadap benda ini

Mr. Right berkata...

Blog tu dah tutup. Alhamdullillah.

Short Talk