Translate

Followers

EZ Q

Khamis, 8 Januari 2009

Silap Siapa ... Siapa Silap ??-Malaysiakini

nukilan dari blog sahabat assirkami : gild81


+ Ada beberapa kekeliruan berlaku. Aku tidak pasti dan Alhamdulillah tidak termasuk dalam kumpulan yang terkeliru itu. Cuma kesian dan mungkin boleh aku katakan tidak adil bagi mereka jika terus ditendang dari kursus ini. Berita dari IPTA lain yang menganjurkan kursus ini juga begitu, malah telah pun ditendang.

+ Memang di dalam iklan tawaran DPLI tempoh hari ada menyatakan syarat bahawa hanya graduan Ijazah Sarjana Muda TAHUN 2007 DAN SEBELUMNYA SAHAJA yang layak untuk memohon DPLI. Itu tidak boleh dipertikaikan. Cuma, perlaksanaannya sangat mengelirukan sehingga calon-calon yang tidak layak ( baca: graduan 2008 ) boleh diterima menduduki MEDSI, dipanggil temuduga malah dihantar surat tawaran. Itu kekeliruan yang timbul. Adakah mereka menipu semasa mengisi borang? Aku yakin tidak. Kenapa semasa temuduga tempoh hari mereka tidak ditendang waktu itu? Padahal waktu itu para penemuduga pasti boleh mengesan mereka yang tidak layak tersebut melalui ijazah yang ditunjukkan. Atau penemuduga tidak mengetahui syarat tersebut?

+ Salah siapa? Memangsakan siapa? Mereka itu bukan orang senang-senang mahu datang mendaftar kemudian rela ditendang begitu sahaja.

+ Ya, kadang-kadang rezeki itu bukan kita boleh dapat mudah-mudah. Jika Allah kata ia bukan untuk kita waktu ini, maka bersabarlah. Semoga sahabat-sahabat yang termasuk dalam kekeliruan ini tidak putus semangat.

+ Chow!

sumber : gild81

Tiada ulasan: