Translate

Followers

EZ Q

Ahad, 26 Oktober 2008

wal hasil balik asal -Malaysiakini

akhirnya harga minyak akan kembali kepada harga asal semula berikutan dengan penurunan harga minyak mentah dunia. Dan berikutan dengan itu juga kerajaan Malaysia juga akan menurunkan lagi harga minyak yang sedia ada.

seperti yang kita dapat lihat melalui kenyataan yang dikeluarkan :

KUALA LUMPUR 25 Okt. – Ekoran harga minyak mentah global turun secara mendadak sejak akhir-akhir ini, kerajaan membayangkan akan menurunkan lagi harga runcit petrol dan diesel pada akhir bulan ini.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Majlis Ekonomi yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi akan bermesyuarat tidak lama lagi bagi membincangkan perkara itu.

Beliau yang juga Menteri Kewangan mengulas penurunan harga minyak mentah dunia sehingga AS$62 (RM221.34) setong kelmarin.Dalam pada itu, para penganalisis meramalkan fenomena penurunan harga minyak itu akan berterusan.Mereka menjangkakan harga minyak mentah bagi pasaran Amerika Syarikat akan turun sehingga AS$50 (RM178.50) setong tahun depan.

Harga minyak mentah dunia tiga bulan lalu ialah AS$147 (RM524.79) setong, iaitu paras tertinggi dalam sejarah.

Tapi adakah harga barangan di malaysia akan turun seperti mana turunnya harga minyak ?? Fikir-fikirkan lah .. selagi BN memerintah selagi itulah harga Barangan akan terus Naik

Tiada ulasan: