Translate

Followers

EZ Q

Sabtu, 25 Oktober 2008

ANTARA DATUK SHEILA MAJID NGAN DATUK SHAH RUKH KHAN -Malaysiakini

PEKAN 24 Okt. – Ratu jazz, Datuk Sheila Majid yang menjadi artis tempatan tunggal menerima gelaran Datuk daripada Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah hari ini menyifatkan anugerah itu sebagai penghargaan kepadanya setelah lebih 20 tahun bergiat dalam industri seni tanah air.

Sheila atau nama sebenarnya Shahiela Abdul Majid, 43, dianugerahi Darjah Kebesaran Mahkota Pahang Yang Amat Mulia - Peringkat Kedua Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk.

Beliau mengakui terkejut ketika dimaklumkan mengenai penerimaan anugerah itu, namun amat berbesar hati dengan penghargaan yang dikurniakan Sultan Ahmad Shah itu.

‘‘Saya sangat bersyukur dengan anugerah yang diberikan, ia adalah satu penghargaan kepada kerja-kerja yang saya lakukan, bakat saya dan mungkin sumbangan saya kepada negara,” katanya ketika ditemui selepas majlis tersebut.

Pada majlis yang diadakan di Balairung Seri, Istana Abu Bakar di sini, Sheila yang berbaju kurung merah hati hadir ditemani suami, Hashridz Murshim Hassim atauAcis.

Kerjaya seni ibu kepada empat cahaya mata itu bermula pada tahun 1985 melalui pelancaran album pertamanya, Dimensi Baru.

Sheila juga merupakan antara artis tempatan yang berjaya melebarkan kerjaya seninya ke luar negara termasuk Indonesia, Jepun dan United Kingdom.


Terbaru, Sheila dilantik sebagai duta Yayasan Institut Jantung Negara (IJN) bagi mengumpul dana membantu pesakit jantung institut itu yang terdiri daripada bayi dan kanak-kanak untuk menampung kos perubatan mereka yang mencecah ribuan ringgit seorang.

Ditanya adakah dirinya akan menggunakan panggilan Datuk, beliau berkata: “Saya akan tetap kekalkan nama Sheila Majid kerana itu adalah nama saya dalam bidang nyanyian.

‘‘Namun saya juga tidak boleh menolak untuk menggunakan gelaran Datuk terutama pada majlis-majlis tertentu yang memerlukan formaliti.”

Katanya, jika beliau tidak menggunakan gelaran itu bagi majlis-majlis tertentu, ia seolah-olah menggambarkan sikap beliau tidak menghargai anugerah Sultan Pahang.


ulasan :
kalau nak dibanding antara dua orang datuk nie memang ckup berbeza coz satu nie datang sendiri ambil pingat dan tak banyak kerenah dan datuk yang satu lagi nie pulak banyak songel. Ader ke patut dia boleh mintak satu majlis diadakan untuk meraikan dia seorang saja ?? dah lah tu tak cukup pulak minta support tambang tiket pergi balik dari india ke melaka balik semula ke india. patut ker kita ikut apa yang dia nak?? dah lah tu berlakon takat 2-3 scen nak bagi datuk pulak pada dia.

yang tukang bagi plak penyangak besar. dah tau mamat tu tak bagi untung pada melaka yang dok pi bagi tu buat ape ?? akai ada ka ?? dah lah utang negeri ngan kerajaan pusat tak mampu nak bayar boleh siap bagi pingat pulak kat mamat sekor tu.

rasanya tak patut bukan mengeeratkan hubungan .. lagi menanbahkan hubungan ke CM melaka nie ada hubungan keluarga ngan shah rukh khan nie ?? heheh .. melawak jer

Tiada ulasan: